Tuesday, November 17, 2009

THE CΑΝΙΝΕ ORDER
- Όταν μπαίνεις σε έναν καινούργιο χώρο να μυρίζεις τα πάντα. Οι άνθρωποι λένε πιο πολλά με τη μυρωδιά τους παρά με τα λόγια. Επίσης, όταν μπαίνεις σε ένα καινούργιο χώρο να διαλέγεις την πιο κατουρημένη γωνιά για δική σου. Δεν μπορεί να είναι τυχαίο που όλοι την διαλέξαν πριν από σένα. Αν βγει φαγητό να το δεχτείς.

- Όταν γνωρίζεις κάποιον μεγαλύτερο που αξίζει τον σεβασμό σου, να ξαπλώνεις κάτω και να εκθέτεις την κοιλιά σου και τον λαιμό σου με υποταγή. Ακόμα και αν έχεις μεγαλύτερη δύναμη. Όταν γνωρίζεις κάποιον μεγαλύτερο που δεν αξίζει ή δεν έχει κερδίσει σεβασμό, που δεν φέρει ουλές, να τον δαγκώνεις στην άκρη της ουράς, εκεί που πονάει πιο πολύ. Είναι επικίνδυνο και παμπόνηρο αυτό το είδος.

- Το γάβγισμα σου να το χειρίζεσαι με φειδώ. Το δάγκωμα σου με περισσότερη φειδώ.

- Να μην σταματήσεις να παίζεις ακόμα και αν γεράσεις πολύ. Το παιχνίδι με τους μικρότερους είναι μάθημα και φύση και γέλιο. Μικρές δαγκωματιές στα πισινά πόδια είναι πάντα μια καλή και αστεία αρχή για να παρασύρεις ακόμα και τους πιο μουρτζούφληδες. Μην το παρατραβάς με τους αδύναμους. Να επιτρέπεις να σε δαγκώνουν ακόμα και αν πονάς γιατί αλλιώς δεν είναι παιχνίδι, είναι επίδειξη υπεροχής και θα σε φτύσει η αγέλη.

- Να δείχνεις την ευγνωμοσύνη σου για τα πολύ μικρά που σου δίνουν οι ξένοι. Ένα χάιδεμα στο κεφάλι από κάποιον περαστικό, αξίζει συνοδεία για δύο τουλάχιστον τετράγωνα. Τα βράδια οι κοπέλες που περπατάνε μόνες τους, μυρίζουν ζάχαρη από τον φόβο. Να περπατάς μαζί τους, λίγο πιο μπροστά ή δίπλα τους ακριβώς, ποτέ πίσω τους, δεν πρέπει να τις αναγκάζεις να σε αναζητούν. Να μένεις μαζί τους μέχρι η μυρωδιά τους να αλλάξει σε χώμα ή πορτοκάλι. Συνήθως όταν φτάνουν στον προορισμό τους ασφαλείς συμβαίνει αυτό.

- Ποτέ μα ποτέ, μην προκαλείς καβγά. Αν όμως δεν μπορείς να τον αποφύγεις, ποτέ μα ποτέ μην κάνεις πίσω. Αν όχι για κανέναν άλλο λόγο, τουλάχιστον για αυτούς που πολεμάνε μαζί σου σε περίπτωση που είστε πολλοί. Καλύτερα να γλύφουν τις πληγές σου τα αδέρφια σου μετά, παρά να κρύβεσαι από ντροπή σε ξένες γειτονιές.

- Κάποιοι είναι μεγαλωμένοι στραβά και έχουν ξεχάσει την φύση τους. Αυτές οι περιπτώσεις δεν σώζονται και βάζουν σε κίνδυνο όλους τους υπόλοιπους. Ποτέ μην πολεμάς στο πλευρό τους γιατί θα δαγκώσουν εσένα μέσα στη έξαψη τους. Τους ξεχωρίζεις από τη μυρωδιά ρίγανης που φέρουν.

- Αυτός που μπορεί να σε πονέσει περισσότερο είναι αυτός που σε αγαπάει πιο πολύ από όλους. Ένα χτύπημα στη μουσούδα από το νευριασμένο αφεντικό σου πονάει πιο πολύ από χίλια δαγκώματα. Όχι για τη δύναμη του χτυπήματος αλλά για την απώλεια της αγάπης που κρύβει. Ποτέ μην φέρνεις τον άλλον σε αυτή την κατάσταση. Οφείλεις να ξέρεις τι ενοχλεί αυτόν που αγαπάς και να το σέβεσαι με απόλυτη πειθαρχία. Διαφορετικά σου αξίζει να είσαι χωρίς αγέλη.

- Να μην μισείς τις γάτες αλλά να τις κυνηγάς χωρίς να θέτεις τον εαυτό σου σε κίνδυνο. Είναι αστείο να τις βλέπεις να σκαρφαλώνουν στα πιο απίθανα σημεία. Αν πετύχεις γάτο αρσενικό που δεν το βάζει στα πόδια, ΜΗΝ ΕΠΙΤΕΘΕΙΣ. Τα νύχια του μπορεί να σε τυφλώσουν. Σεβασμό. Ένα γρύλισμα αρκεί.

- Η ζωή σου δεν μετράει μπροστά στην νέα ζωή. Θα πεθάνεις για ένα μικρό οποιουδήποτε είδους.

- Πυξίδα σου θα είναι πάντα ο ήλιος και το φεγγάρι, που είναι ο ήλιος της νύχτας.

- Το θηλυκό που είναι δίπλα σου είναι σαν το τραγούδι που εκπέμπει το γεμάτο φεγγάρι. Να την υποδέχεσαι με χαρά και να την ακολουθείς με υπομονή. Να την δαγκώνεις απαλά και την μυρωδιά της να την έχεις πάνω από όλες. 

Τελευταίο, το πιο σημαντικό από όλα. Μετέφερε το αυτό.

- Το ζευγάρι από φώτα που ταξιδεύει σε νυχτερινό δρόμο, ΔΕΝ έχει κενό ανάμεσα.

Θες δε θες, δυστυχώς πρέπει να σταθείς στο πλάι.

2 comments:

Φαίη said...

Νιώθω σα να έπιασες κάτι μέσα μου και να μ'ανάγκασες μ' ένα τρυφερό βλέμμα να το δω κι εγώ.

Νά' σαι καλά. Κι ευχαριστώ και για το Long Nights του Vedder που δεν γνώριζα έως τώρα.

ceralex said...

eggDog rules...

"Don' t treat me like a God
Treat me like a Dog"

Αν οι άνθρωποι είχαμε ουρές, έ ρε τι θα γινότανε στους δρόμους!